Komisbrot
Sastojci
- 7 belanaca
- 200 gr šećera kristal
- 200 ml mleka
- 60 gr istopljenog putera
- 350 gr mešavine seckanog suvog voća po izboru suve smokve, šljive, kajsije, brusnice, grožđe…
- 1 šaka seckanih oraha ili lešnika
- 1 kesica praška za pecivo
- 250 gr brašna mekog
Uputstvo
- Umutiti penasto belanca, dodati šećer pa umutiti u čvrst sneg.
- Dodati sve ostale sastojke pa varjačom dobro izmešati smesu dok se ne ujednači.
- Smesu izručiti u podmazan, duguljasti pleh, dimenzija 10 x 30 cm.
- Peći na 200*C oko pola sata. Pre vađenja, proveriti čačkalicom, da li je komisbrot pečen.
- Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
- Seći na šnite, posuti prah šećerom i poslužiti uz šoljicu kafe.
- Što se tiče suvog voća, stavite ono što vam se nađe u kuhinji ili ono što vi volite. Ja sam iseckala suve smokve, šljive, mango, brusnice i grožđe, dodala sam i šaku mlevenih kao i seckanih pečenih lešnika.
- Što se tiče žumanaca, nemojte ih bacati, iskoristite ih da napravite još nešto. Ja sam od žumanaca napravila kupus kifle u koje ide 3 žumanca, i Bečke kiflice sa sirom, u koje ide 4 žumanceta.
Napomene
Recept za ovaj Komisbrot je odličan, a još bolje je to što možete da pravite kombinacije po vašoj želji i ukusu. Upravo uživam u ovom ukusnom, mekanom i sočnom Komisbrotu uz moju popodnevnu kaficu. Savršen kraj dana.
Poslovica za danas:
-“ Kraj ne postoji. Postoji samo novi početak.“-
Lajkujte nas: