Ušećereni badem
Sastojci
- 200 gr badema
- 200 gr šećera kristal
- 200 ml vode
- 1 kesica vanile
- na vrh noža cimeta
Uputstvo
- U dublji tiganj sipati šećer i vodu i staviti da provri. Čim provri, ubaciti bademe.
- Nastaviti sa kuvanjem, sve vreme mešajući.
- Sve se dešava vrlo brzo, zato se ne odvajajte od šporeta. Uskoro će šećer početi da se kristališe, a onda je za par trenutaka i gotovo.
- Ušećereni badem izručiti na pleh obložen papirom za pečenje, pa izmešati još malo, da se badem ne bi slepio.
- Kada se ohladi, prebaciti ga u teglu sa poklopcem i služiti po potrebi. Pazite da vam se tegla ne prevrne i badem prospe?.
Napomene
Koliko je ovaj ušećereni badem ukusan, saznaćete kada ga probate, a kada ga budete probali, nećete moći da prestanete da ga grickate.
Poslovica za danas:
-“ Zapamti savet onoga ko te voli, pa makar ti se činio i lošim.“-
Lajkujte nas: