Pita sa mesom bez kora
Sastojci
Fil:
- 300 gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- so, začin i biber
Testo:
- 4 cela jajeta
- 1 čaša jogurta
- 10 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Uputstvo
Fil:
- Na malo ulja izdinstati sitno iseckan crni luk. Dodati mleveno meso pa ispržiti fil. Na kraju posoliti i začiniti. Ostaviti da se ohladi.
Testo:
- Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u sneg. Dodati žumanca i jogurt, sve izmešati da se sjedini, pa dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati.
- Na kraju, u smesu izručiti ispržen i ohlađen fil od mesa, promešati i izručiti u podmazan pleh.
- Pitu peći na 180*C oko dvadesetak minuta.
- Toplu pitu iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Evo jedne brzinske pite, još ako vam se jede pita sa mesom a nemate kore, pa šta ćeš bolje. Moja prijateljica Daliborka, inače veoma dobra kuvarica, dala mi recept za ovu pitu pre par dana, i kao što vidite, odmah sam isprobala. Stvarno je odlična, mekana, ukusna, sočna…trebala sam da je nazovem „Pita sa mesom za čas“??
Poslovica za danas:
-“ Sporost je često korisnija od brzine i zato je povremeno važno usporiti.“-
Lajkujte nas: