Jam drops
Sastojci
- 125 gr putera ili margarina
- 100 gr šećera kristal
- 125 gr očišćenih, mlevenih badema
- 1 celo jaje
- 1 kesica vanile
- 150 gr brašna mekog
- istrugana korica od 1/2 limuna
- dve vrste marmelade različitih boja
Uputstvo
- Izmiksati puter sa šećerom. Dodati jaje, izmiksati, pa dodati badem, brašno, vanilu i koricu od limuna i zamesiti testo. Ako je potrebno, dodati još malo brašna.
- Testo uviti u foliju i ostaviti u frižider na pola sata, da se ohladi.
- Od ohlađenog testa praviti kuglice veličine oraha, malo ih pritisnuti između dlanova i slagati u pleh. Praviti malo veći razmak između, jer narastaju.
- Na svakom keksići napraviti prstom 5-6 rupa, jednu u sredini i 4 ili 5 okolo.
- U srednju rupu staviti malo od jedne vrste džema, a u ostale rupe, drugu vrstu džema. Peći na 180*C oko 15 minuta.
Napomene
Malo je reći da je ovaj keks preukusan. Ja sam ovaj put u sredinu stavljala nutelu a okolo džem od kajsije, a vi napravite svoju kombinaciju. Ali napravite ga obavezno.
Poslovica za danas:
-“ Kad je volje i zlo ide na bolje.“-
Lajkujte nas: