Jam drops

Jam drops

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Keks
Kuhinja: Srpska
Keyword: Keks, badem, džem,

Sastojci

  • 125 gr putera ili margarina
  • 100 gr šećera kristal
  • 125 gr očišćenih, mlevenih badema
  • 1 celo jaje
  • 1 kesica vanile
  • 150 gr brašna mekog
  • istrugana korica od 1/2 limuna
  • dve vrste marmelade različitih boja

Uputstvo

  • Izmiksati puter sa šećerom. Dodati jaje, izmiksati, pa dodati badem, brašno, vanilu i koricu od limuna i zamesiti testo. Ako je potrebno, dodati još malo brašna.
  • Testo uviti u foliju i ostaviti u frižider na pola sata, da se ohladi.
  • Od ohlađenog testa praviti kuglice veličine oraha, malo ih pritisnuti između dlanova i slagati u pleh. Praviti malo veći razmak između, jer narastaju.
  • Na svakom keksići napraviti prstom 5-6 rupa, jednu u sredini i 4 ili 5 okolo.
  • U srednju rupu staviti malo od jedne vrste džema, a u ostale rupe, drugu vrstu džema. Peći na 180*C oko 15 minuta.

Napomene

Malo je reći da je ovaj keks preukusan. Ja sam ovaj put u sredinu stavljala nutelu a okolo džem od kajsije, a vi napravite svoju kombinaciju. Ali napravite ga obavezno.
Poslovica za danas:
-“ Kad je volje i zlo ide na bolje.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Keks. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here