Testenina u sosu od belog luka
Sastojci
- 400 gr testenine po želji makarone ili spirale
- 700 ml mleka
- 60 gr putera
- 60 gr brašna mekog
- 5 čenova belog luka
- 100 gr kačkavalja
- 1 kašičica mirođije
- so i biber
Uputstvo
- Istopiti puter u šerpi, na tihoj vatri.
- Beli luk očistiti, izrendati na sitno i dodati u brašno i puter. Promešati i pržiti bukvalno samo par sekundi. Čim beli luk pusti miris, dodavati mleko, malo po malo, sve vreme mešajući, da se ne bi stvorile grudvice.
- Sos kuvati dok se ne zgusne, pa dodati so, biber i mirođiju, prokuvati još par sekundi i skloniti sa ringle.
- Na kraju ubaciti kačkavalj i dobro izmešati da se sir istopi.
- Testeninu skuvati po uputstvu sa kese, procediti, preliti sosom, sve dobro izmešati i poslužiti.
Napomene
Koliko su samo ove makarone dobre i ukusne, kako je ovo dobra harmonija ukusa.. beli luk, mirođija, bešamel..mmm neverovatno dobar spoj koji morate probati. U slučaju da volite više sosa u makaronama, pojačajte meru za sos i to je to.
Poslovica za danas:
-“ Vreme je tu dovoljno dugo za one koji su spremni da ga iskoriste.“-
Lajkujte nas: