Kolač sa malinama
Sastojci
Kora:
- 5 celih jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 500 gr malina
- 500 ml vode
- 200 gr šećera
- 2 kesice pudinga od malina ili šumskog voća
Ostalo:
- 100 gr šlaga
Uputstvo
Kora:
- Odvojiti belanca od žumanaca. Dobro umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati žumanca, umutiti da se smesa izjednači.
- Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i varjačom polako izmešati smesu.
- Umućenu smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm i ispeći patišpanj.
- Pečenu koru, tj. patišpanj, kada se ispeče, ostaviti u plehu.
Fil:
- U šerpu sipati vodu i šećer i staviti da provri. Dodati maline i kuvati par minuta.
- Posebno razmutiti prašak za puding sa malo vode pa dodati u kuvane maline i pustiti da se skuva do kraja.
- Vruć fil preliti preko kore i ostaviti da se skroz ohladi.
- Na kraju umutiti šlag i razmazati preko kolača.
- Iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Ovo je jedan veoma lep i osvežavajući kolač, lagane teksture, divnih boja, ne previše sladak, jednostavan i brz za pravljenje, privlačnog izgleda…ma jednom rečju, kolač je sjajan i ništa manje od toga.
Poslovica za danas:
-“ Kada bi žene imale krila, nijedna ptica ne bi tako visoko letela.“-
Lajkujte nas: