Piletina u sosu od belog vina

Piletina u sosu od belog vina

Ukupno vreme45 mins
Kategorija: Ručak
Kuhinja: Austrijska
Keyword: Piletina, belo, meso, sos, belo, vino, šampinjoni, ručak

Sastojci

  • 600 gr pilećih grudi
  • 200 gr šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 gr čeri paradajza
  • 2 kašike brašna mekog
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml belog vina
  • 300 ml pileće supe (300ml vode da provri sa kockom supe)
  • 100 ml neutralne pavlake
  • peršun, so, začin i biber

Uputstvo

  • Piletinu oprati, iseći na kocke i posoliti.
  • Šampinjone oprati i iseći na tanke kriške.
  • Crni luk iseckati na sitne kockice.
  • Čeri paradajze oprati i svaki preseći na pola.
  • U malo dublji tiganj sipati maslinovo ulje, crni luk i šampinjone i izdinstati. Dodati iseckanu piletinu i pržiti kratko, koliko treba da piletina porumeni.
  • Ubaciti čeri paradajz i promešati. Odmah dodati i brašno i još jednom sve promešati pa zaliti belim vinom i kuvati 1 minut.
  • Sada sve zaliti supom, promešati i pustiti par minuta da se kuva.
  • Na kraju sipati neutralnu pavlaku, so, biber, začin i iseckan peršun, izmešati i kuvati otprilike 3 minuta.
  • Kao prilog možete skuvati makarone, pire krompir, bareni pirinač ili nešto četvrto.

Napomene

Piletina vam daje neiscrpan izvor ideja za kuvanje. Sa piletinom se svako povrće lepo druži, ona voli i lonac i šerpu i tiganj, u ljubavi je i sa ringlom i sa rernom, snalazi se dobro u svakom godišnjem dobu i na svakoj trpezi…Kada imate piletinu, dovoljno je samo malo mašte i kreativnosti pa da spremite ručak iz snova.
Poslovica za danas:
-“ Ne odustajte od svojih snova ili će vaši snovi odustati od vas.“-
 
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Ručak. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here