Aglio e olio – Špagete sa belim lukom i maslinovim uljem
Sastojci
- 400 gr špageta
- 8-10 čenova belog luka
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 100 gr parmezana
- parmezan i peršun za posipanje
Uputstvo
- Špagete skuvajte po uputstvu sa kesice. Pazite da ih ne prekuvate, da ne bi bile lepljive.
- U tiganj sipajte masilnovo ulje, dodajte beli luk iseckan na tanke kolutiće i polako zagrevajte ulje na tihoj vatri.
- Kada je beli luk pustio miris, dodati tucanu papriku i nastaviti sa prženjem na sasvim tihoj vatri.
- Odvojiti jednu šoljicu vode u kojoj su se kuvale špagete i ostaviti sa strane. Skuvane špagete procediti i izručiti ih u vatrostalnu ili neku drugu činiju.
- Preko špageta sipati maslinovo ulje sa belim lukom i paprikom.
- Dodati parmezan i sitno iseckan peršun pa sve zajedno dobro izmešati.
- Ako su špagete suve, dodati malo vode koju ste prethodno odvojili u šoljicu, pa sve još jednom dobro izmešati da se sastojci sjedine.
- Špagete poslužiti dok su još vruće sa još malo parmezana posutim odozgo.
Napomene
Možda vam se čini da su ove špagete sasvim obične i jednostavne, ali to su samo predrasude. Kada ih probate, shvatite da ih je u stvari, samo jednostavno spremiti, a ukus je daleko, daleko, od običnog i jednostavnog. Srdačno vas pozivam da ispratite uputstvo mog recepta i da probate ove neverovatne špagete. Jedno novo iskustvo nikad nije na odmet.
Poslovica za danas:
-“ Lakše je razbiti atom nego predrasude.“-
Lajkujte nas: