Pekarski krompir
Sastojci
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 200 gr slanine
- 50 ml ulja
- so, začin, biber, aleva paprika
Uputstvo
- Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. Dodati so, začin, biber i alevu papriku i sve dobro izmešati.
- U đuvečaru ili neku drugu tepsiju sipati ulje pa izručiti krompir i opet promešati.
- Crni luk iseckati na tanka rebarca pa rasporediti preko krompira.
- Slaninu iseckati na manje komade i takođe rasporediti preko krompira.
- Sve zajedno naliti vodom da pokrije krompir.
- Peći oko 30-40 minuta na 200*C. Voda ne treba da uvri.
- Poslužiti toplo.
Napomene
Ovo je stvarno odličan recept za pekarski krompir. Veoma jednostavan a idealan za jednu lepu večericu. Može poslužiti i za ručak, kao dodatak nekom pečenom mesu. Ono što je još dobro kod ovog recepta je to, što je i sutradan potpuno isti, krompir ostaje mekan i sočan, dovoljno je samo da ga ubacite na desetak minuta u zagrejanu rernu i ponovo je spreman za trpezu.
Poslovica za danas:
-“ Ne govori „neka“ pre nego što vidiš šta je na trpezi.“-
Lajkujte nas: