Musaka od krompira za dva dana
Sastojci
- 500 gr mlevenog mesa
- 1 kg krompira
- 4-5 celih jaja
- 1 glavica crnog luka
- 50 ml ulja
- so, biber, začin
Uputstvo
- Luk sitno iseckati i izdinstati na ulju. Dodati mleveno meso i sve zajedno ispržiti. Na kraju dodati so, biber i začin po ukusu.
- Krompir oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. Dodati so, biber i začin i izmešati.
- Polovinu krompira složiti na dno pekača ili nekog drugog suda.
- Preko kormpira rasporediti izdinstano meso.
- Preko mesa složiti drugu polovinu krompira.
- Posebno umutiti jaja, posoliti, dodati oko pola litre obične vode i ovom smesom naliti musaku. Smesa treba da pokrije gornji sloj krompira, ako je potrebno, dodati još malo vode.
- Peći na 220*C oko 40 minuta, odnosno dok voda ne ispari.
Napomene
Ukoliko ste navikli da musaku nalivate mlekom i jajima, onda će vam ovaj recep izgledati u najmanju ruku čudan. Da budem iskrena, bio je i meni dok ga nisam probala. Tajna je upravo u nalivanju musake. Ako je nalijete vodom, baš kao u ovom receptu, musaka će vam i sutradan ostati podjednako ukusna a krompir mekan kao da je tek ispečen, što sa mlekom nije slučaj, jer ga mleko „udrveni“.
Poslovica za danas:
-“ Nećete nikada sresti čoveka od koga se ništa ne može naučiti.“-
Lajkujte nas: