Slana rozen torta
Sastojci
- 1 pakovanje slanih kora za rozen tortu
- 300 gr majoneza
- 300 gr kisele pavlake
- 500 gr šunke tanko isečene
- izrendani kačkavalja za posipanje
Uputstvo
- Umutiti majonez i pavlaku.
- Tortu ređati na sledeći način:
- Staviti jednu koru na plato, premazati filom u tankom sloju i poređati šunku preko cele kore.
- Šunku takođe premazati filom, pa staviti drugu koru. Rukom polako pritiskati koru da bi lepo legla.
- Postupak ponavljati dok se ne utroše sve kore.
- Preko poslednje kore, staviti drugi plato i blago opteretiti. Staviti u frižider da odstoji sat dva.
- Na kraju i poslednju koricu premazati filom i posuti rendani kačkavalj preko cele torte.
- Po potrebi seći na kocke ili štangle i služiti uz ostala predjela.
Napomene
Ovo je lak način da se dođe do jednog veoma lepog i ukusnog predjela. Birajte sebi ovakve recepte kada spremate neko slavlje jer, tako ćete ga spremiti sa lakoćom i uz pesmu, trpeza će izgledati prelepo, gosti će biti oduševljeni a vi ponosni na sebe. Šta ćete više od toga…
Poslovica za danas:
-“ Jedna ljubazna reč može da ugreje tri zimska meseca.“-
Lajkujte nas: