Minjon kocke
Sastojci
Korice:
- 9 celih jaja
- 9 kašika šećera kristal
- 9 kašika brašna mekog
Fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 600 ml mleka
- 10 kašika šećera kristal
- 250 gr putera ili margarina
- 50 gr šećera u prahu
Glazura:
- 200-300 gr čokolade za kuvanje
- 6-7 kašika ulja
Uputstvo
Fil:
- Skuvati puding sa mlekom i šećerom i ostaviti da se ohladi. Za to vreme ispeći korice.
Korice:
- Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati brašno pa varjačom blago izmešati da se jaja i brašno sjedine.
- Od ove smese ispeći 3 tanke korice u plehu dimenzija 20 x 30 cm a najbolje ih je peći u tankim plehovima za doboš tortu.
Fil:
- Posebno umutiti puter i prah šećer, pa skuvan i ohlađen puding dodavati u puter uz stalno mućenje mikserom.
- Ovim filom nafilovati korice između. Poslednja korica se ne filuje.
- Na gornju koricu staviti jedan plato i na plato nešto malo teže, knjige ili nešto slično, pa ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Najbolje bi bilo da se ostavi preko noći da odstoji u frižideru.
- Ohlađen kolač seći na kocke 2 x 2 cm. Svaku kocku provlačiti kroz glazuru od čokolade i ređati na rešetku da se otkaplju. Ja koristim rešetku od frižidera.
- Može da se koristi i neka druga glazura, na primer od šećera, bele čokolade ili neka kupovna glazura. Takođe, u čokoladnu glazuru može da se doda malo ruma ko voli.
- Minjone ukrasite šarenim mrvicama ili ukrasnim cvetićima.
Napomene
Spremanje ovih minjon kocki zahteva malo više vremena i strpljenja, najviše oko čokoladiranja, ali ne možete ni da zamislite koliko su lepi i ukusni. Reklo bi se da su sasvim obični, međutim iznenađenje tek sledi kada ih budete probali. Ako meni ne verujete na reč a vi se uverite sami. Da vas vidim domaćice moje, dajte šansu vašoj kreativnosti.
Poslovica za danas:
-“ Ako hoćeš – i na planinu ćeš skočiti, ako nećeš – ni s’ brda nećeš sići.“-
Lajkujte nas: