Krem supa od duleka
Uputstvo
- Za ovaj recept ne postoje mere, zato ih nisam ni napisala. Mere odredite sami u zavisnosti za koliko osoba spremate.
- Očistiti dulek, iseći na manje komade i staviti u lonac.
- Sipati vode, samo koliko da pokrije komade duleka. Bolje je kuvati ga u što manje vode da na kraju supa ne bi bila retka.
- Poklopiti i kuvati. Dulek se brzo skuva. Proveriti viljuškom da li je mekan, viljuška treba lako da prođe kroz dulek.
- Kada je dulek kuvan, dodati soli po ukusu ili začin c pa sve izmiksati štapnim mikserom.
- U slučaju da je supa pregusta, bez brige, dodajte samo malo vode i to je to. Supa je gotova.
- Poslužiti sa neutralnom pavlakom.
Napomene
Spremanje ove krem supe je prilično jednostavno ali to ne znači da je njen ukus zbog toga umanjen. Potpuno suprotno, supa je zaista preukusna, a naročito uz dodatak neutralne pavlake. Ovo je definitivno nešto što mora da se proba.
Poslovica za danas:
-“ Brige se lakše ispiraju supom.“-
Lajkujte nas: