Sufle od čokolade
Sastojci
- 220 gr čokolade
- 250 gr putera
- 4 cela jajeta
- 160 gr šećera kristal
- 120 gr brašna mekog
Uputstvo
- Istopiti na tihoj vatri čokoladu i puter.
- Posebno umutiti jaja i šećer. Dodati brašno pa još malo izmiksati.
- U smesu sa jajima dodati istopljenu čokoladu sa puterom i promešati da se sastojci sjedine.
- Smesu sipati u pleh za mafine ali ne do vrha jer narastaju prilikom pečenja.
- Sufle peći na 250*C tačno 7 minuta.
- Poslužiti uz sladoled i maline. Po meni, čokolada i maline su veoma dobri prijatelji i odlično se slažu.
Napomene
Što se tiče recepta za sufle, svugde je isti. Na ovaj način se pravi i po restoranima a i na internetu je na svakoj stranici sa receptima isti, tako da ne možete da pogrešite. Od ove smese se dobije otprilike 18-20 komada. Moj savet je da ispečete tačno onoliko koliko vam treba a ostatak smese poklopite i ostavite u frižider, pa sutradan samo ispecite. Nemojte se iznenaditi ako se smesa stegne, ali pazite kod pečenja, možda će biti potrebno da se peče minut dva duže.
Poslovica za danas:
-“ Sve što nam treba je ljubav. Ali i malo čokolade tu i tamo ne škodi.“-
Lajkujte nas: