Pita sa mesom
Sastojci
- 800 gr kora za piru
- 500 gr mlevenog mesa po izboru
- 700 gr praziluka
- 4 cela jajeta
- 1 kisela pavlaka
- 200 ml ulja
- 400 ml vode
- 1 kesica praška za pecivo
- so, biber i začin
Uputstvo
- Praziluk iseckati i izdinstati na malo ulja. Dodati mleveno meso pa ispržiti fil. Na kraju dodati so, biber i začin po ukusu.
- U pleh na dno staviti 3-4 kore. Fil stavljati na svaku treću ili četvrtu koru, sve zavisi koliko kora imate, može i na svaku drugu. Svaku koru premazati uljem i isprskati sa malo vode razmućene sa praškom za pecivo.
- Na kraju završiti takođe sa 3-4 kore. Složenu pitu pre pečenja iseći na kocke.
- Umutiti jaja i pavlaku pa preliti preko pite. Pleh malo protresti da se jaja sa pavlakom razliju preko cele pite i ostaviti da odstoji dok se rerna zagreje.
- Ubaciti pleh u rernu zagrejanu na 200*C i peći oko 40 minuta.
- Poslužiti dok je još topla.
Napomene
Evo jednog odličnog recepta za pitu sa mesom koji sam našla na internetu. Najveću pažnju mi je, u stvari, privukao praziluk. Zainteresovalo me kakakv je ukus pite kada se fil od mesa prži sa prazilukom umesto sa crnim lukom i baš sam zadovoljna što reših da je napravim. Pita je preukusna, mekana, sočna…ma jednostavno morate probati i uveriti se.
Poslovica za danas:
-“ Mudar čovek čuje jednu reč a razume dve.“-
Lajkujte nas: