Medeno srce
Sastojci
Kora:
- 1 čaša šećera kristal
- 1,5 čaša mlake vode
- 3 kašike džema od kajsija
- 2 čaše brašna mekog
- 2 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica cimeta
Glazura:
- 3 kašike džema od kajsija
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 50 gr margarina
Uputstvo
- Mikserom umutiti sve sastojke gore navedene. Smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm i peći oko 20 minuta na 200*C
- Ispečen i vruć kolač premazati džemom od kajsija.
- U šerpici otopiti čokoladu i margarin pa preliti preko kolača. Ostaviti da se ohladi.
- Iseći na kocke i poslužiti
Napomene
Još jedna prelepa verzija medenog srca. Možete je praviti i u vreme posta. Moja deca su obožavala medeno srce a i meni je bilo najlakše napraviti baš ovaj kolač i za njih a i za goste. Ako do sada niste pravili medeno srce, sada je pravi trenutak da uključite rernu i krenete sa pravljenjem.
Poslovica za danas:
-“ Med hrani i od mnogih bolesti brani.“-
Lajkujte nas: