Faširane šnicle
Sastojci
- 500 gr mlevenog mesa
- 4 cela jajeta
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica kisele vode
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- so, biber, začin
- Ulje za prženje
Uputstvo
- Umutiti jaja, dodati meso, ulje, kiselu vodu, iseckan beli luk i začine i dobro izmešati.
- Na kraju dodati prašak za pecivo i brašno i ponovo izmešati.
- Smesa ne treba da bude pregusta. Najbolje bi bilo da se smesa sastavi sat dva pre i ostavi u frižider da se ukusi sjedine.
- U tiganju zagrejati ulje. Kašikom vaditi uštipke od mesa, stavljati na ulje i pržiti sa obe strane dok ne porumene.
- Poslužiti uz pire krompir, pomfrit ili nešto drugo po vašem izboru.
Napomene
Idealno rešenje za jedan brz i lep ručak. Kada ne znate šta ćete za ručak, evo jednog dobrog predloga. Ovako spremljene faširane šnicle su odlične… ukusne, mekane, sočne a poslužene uz prilog i salatu po želji, trpeza će biti bogata.
Poslovica za danas:
-“ Istina rečena s’ lošom namerom gora je od svake laži.“-
Lajkujte nas: