Beli san
Sastojci
Kore:
- 5 celih jaja
- 150 gr šećera kristal
- 120 gr brašna mekog
Fil:
- 500 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 250 gr šećera kristal
- 250 gr putera
- 100 gr kokosa za uvaljivanje
Uputstvo
- Skuvati puding sa mlekom i šećerom. Ostaviti da se ohladi.
- Dok se fil hladi ispeći koru.
- Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i umutiti da se smesa ujednači.
- Smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm i ispeći.
- U ohlađen puding dodati puter i dobro izmiksati.
- Ohlađenu koru preseći na pola po dužini i nafilovati između sa pola fila.
- Tako nafilovano ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.
- Iseći na kocke 2 x 2 cm, svaku kocku nafilovati preostalim filom sa svih strana i uvaljati u kokos.
Napomene
Savršen kolač, savršenog ukusa i izgleda. Ovaj kolač sam samo prvi put napravila u ovoj meri, svaki sledeći put sam pravila duplu meru. Potpuno sam sigurna da će to biti i vaš slučaj kad budete sa svojim ukućanima probali ovaj divni kolač. Ime mu u potunosti odgovara.
Poslovica za danas:
-“ Nikada nije kasno da postavite novi cilj ili da sanjate novi san.“-
Lajkujte nas: