Lenja pita od suvih sastojaka
Sastojci
- 2 čaše brašna
- 2 čaše griza pšeničnog
- 1 čaša šećera kristal
- 1 kesica praška za pecivo
- 1-1,5 kg jabuka
- 2 kesice vanile
- 1 čaša šećera kristal
- 3/4 čaše ulja
- cimet po ukusu
Uputstvo
- Izmešati brašno, griz, šećer i prašak za pecivo. Podeliti na tri jednaka dela.
- Jabuke oljuštiti i narendati. Dodati ulje, šećer, vanilu i cimet.
- U plehu, dimenzija 20 x 30 cm, ređati pitu na sledeći način.
- Prvi deo suvih sastojaka sipati na dno pleha i poravnati. Preko toga rasporediti polovinu oceđenih jabuka. Preko jabuka ravnomerno sipati drugi deo suvih sastojaka. Drugu polovinu jabuka ocediti i rasporediti u plehu. Preko jabuka posuti treći deo suvih sastojaka i blago utapkati rukama.
- Sok koji je ostao od ceđenja jabuka, kašikom preliti ravnomerno preko cele pite.
- Pitu peći oko 40 minuta na 180*C. Pečenu pitu pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.
- Ohlađenu pitu iseći na kocke, posuti prah šećerom i poslužiti.
Napomene
I eto lenje pite za tili čas, za posne i obične dane, za goste i vas same, brza i jeftina a ukusna, meka i sočna…ma prosto se topi u ustima. Videćete i sami
Poslovica za danas:
-“ Što srce ne zapazi, to ni oči ne vide.“-
Lajkujte nas: