Pileća supa
Servings: 4 osobe
Sastojci
- 500 gr pilećih leđa i vratova
- 3 komada šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 komad bele šargarepe ili paškanata
- 1 parče celera koren
- 1 kašika bibera u zrnu
- 3 struka svežeg peršuna
- 1 kocka pileće supe
- so, začin i rezanca po potrebi
Uputstvo
- Meso oprati, staviti u dublji lonac, naliti vodom da pokrije meso (malo više) i staviti da se kuva.
- Kada provri ubaciti šargarepu, celer, paškanat, peršun, biber u zrnu i začin.
- Crni luk očistiti, iseći na 3-4 koluta i staviti na ringlu da se malo zapeče sa obe strane. Pečeni kolutove luka takođe ubaciti u supu.
- Kada je meso i povrće kuvano, supu procediti i u proceđenu supu vratiti šargarepu i celer i vratiti na ringlu da vri.
- Dodati jednu kocku za supu i posoliti po ukusu.
- Kada počne da vri, staviti rezanca. Pazite sa rezancima: Ako su rezanca domaća, onda možete malo više staviti. Ako su rezanca kupovna, pazite da ne zagustite supu previše, jer će dosta nabubriti.
- Pustiti da vri par minuta, isključiti ringlu, poklopiti i ostaviti na ringli dok rezanca ne budu gotova.
Napomene
Nema ništa bolje i zdravije, nego ručak započeti jednom dobrom pilećom supicom. Trudite se da vam supa bude što češće na trpezarijskom stolu, pogotovo u hladne zimske dane, jer ništa ne ugreje i ne oporavi telo kao tanjir ukusne i tople supice.
Poslovica za danas:
-“ Ono što je smeh za dušu, to je supa za telo.“-
Lajkujte nas: