Pilav sa piletinom
Sastojci
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 300 gr pirinča
- 2 glavice crnog luka
- so, začin, biber
Uputstvo
- Pirinač dobro oprati i skuvati. Skuvan pirinač isprati hladnom vodom i ocediti.
- Crni luk iseckati i izdinstati na malo ulja. Kada je luk gotov, dodati pileće belo meso iseckano na kockice i dinstati dok meso malo ne porumeni.
- U dinstano meso izručiti oceđen pirinač, dodati začin, so i biber po ukusu. Naliti vodom da ogrezne i ubaciti u zagrejanu rernu. Peći oko 45 minuta na 200*C
- Po želji, pre nego što ubacite u rernu, u pilav možete ubaciti nekoliko šampinjona iseckanih na polovine.
Napomene
Izuzetno lep i lagan ručak a poslužen uz sezonsku salatu, užitak je neverovatan.
Poslovica za danas:
-“ Bogata je teško darovati, sita gosta još teže ugostiti.“-
Lajkujte nas: