Jafa oblande
Sastojci
- 2 lista velike oblande
- 400 ml mleka
- 400 gr šećera kristal
- 250 gr putera ili margarina
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 100 gr kokosa
- 500 gr mlevene plazme
- 300 gr jaffa keksa
Uputstvo
- Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i puter dok se sve ne istopi.
- Skloniti sa ringle, dodati kokos i keks i sve dobro izmešati da se smesa sjedini.
- Na jedan list oblande rasporediti polovinu skuvane smese. Preko tog fila poređati jaffa keks, čokoladni deo okretati dole na fil. Preko jaffa keksa izručiti ostatak fila i razmazati. Staviti preko toga drugi list oblande, polako rukama pritisnuti oblandu da legne preko fila.
- Odozgo staviti neki plato i nešto malo teže na njega da bi se oblanda lepo slegla i sastavila. Ostaviti da odstoji dva sata otprilike.
- Iseći na kocke ili štangle i složiti na tacnu za kolače.
Napomene
Evo recepta za jedne ukusne, sočne i izdašne oblande. Dobila sam ga od moje sestričine Ane i zaista sam oduševljena, kao uostalom i svi oni koji su probali ove oblande kada sam ih napravila. Mere su idelane, ne treba ništa ni dodati ni oduzeti, samo probajte i uverite se.
Poslovica za danas:
-“ Tukle se jetrve preko svekrve.“-
Lajkujte nas: