Hleb sa belim lukom
Sastojci
- 1 komad bajatog hleba
- 100 gr kačkavalja rendanog
- so, beli luk, maslinovo ulje po ukusu
Uputstvo
- Hleb iseći na tanke šnitove ali ne do kraja, već samo gornju koricu i 2/3 sredine.
- Sada isto ponoviti samo vodoravno tako da se dobiju kockice.
- Sastaviti u jednu činiju oko 70-80 ml maslinovog ulja, sitno iseckan beli luk i so. Izmešati sve satojke pa kašikom prelivati hleb između redova.
- To isto ponoviti sa kačkavaljem, stavljati ga podjednako između redova.
- Hleb umotati u aluminijumsku foliju i ubaciti u rernu, zagrejanu na 200*C i peći oko 10-15 minuta.
- Izvadite iz rerne, odmotajte foliju i hleb poslužite vruć.
Napomene
Kada vam ostane hleb od juče ili prekjuče pa ne znate šta ćete sa njim, eto pravog rešenja. Probajte ovo obavezno a oduševljenje sledi. Spojite lepo i korisno a i malo štednje nije na odmet.
Poslovica za danas:
-„Što danas ne potrošiš, to si stekao.“-
Lajkujte nas: