Grašak
Sastojci
- 500 gr graška svežeg ili smrznutog
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 komada šargarepe
- 2-3 čena belog luka
- 1 malo parče celera
- 1 bela šargarepa
- 1-2 liske lorbera
- so, začin, biber i mirođija
Uputstvo
- Izdinstati iseckani crni luk.
- Dodati grašak i naliti vodu da ogrezne.
- Odmah dodati sve ostale sastojke.
- Kuvati poklopljeno na umerenoj temperaturi dok se grašak ne skuva.
- Na kraju grašak zapržiti na uobičajen način i ručak je spreman.
Napomene
Kao što ste primetili u ovom mom receptu nema mesa, jer ja uvek i isključivo kuvam klot grašak a uz njega dodam neko meso koje sam posebno spremila. Po mom mišljenju, grašak je najlepši kada se spremi klot, sve ostalo mu menja ukus.
Poslovica za danas:
-“ Tuđa ruka svrab ne češe.“-
Lajkujte nas: