Pohovani karfiol
Sastojci
- 1 ceo karfiol
- 4 cela jajeta
- ulje za prženje
Uputstvo
- Karfiol razdeliti na cvetove i obariti u slanoj vodi. Probati oštrim nožem da li je karfiol kuvan, ako nož lako prođe kroz cvet, gotovo je.
- Izvaditi karfiol iz vode, složiti u činiju i odmah posoliti.
- Svaki cvet uvaljati u brašno.
- U umućena jaja valjati pobrašnjen karfiol i stavljati na vruće ulje. Pržiti sa svih strana. Poslužiti uz ručak.
Napomene
Pohovani karfiol možete jesti i sam ili kao dodatak nekom jelu, vruć, hladan, za doručak, ručak, bez ili sa hlebom…mogućnosti su razne a vi izaberite koja vam najviše odgovara.
Poslovica za danas:
-“ Kada delimo radost, ona se udvostručuje. Delimo li tugu, ona se prepolovljava.“-
Lajkujte nas: