Pečena svinjetina sa mlincima
Sastojci
- 2 kg svinjskog mesa od vrata
- 2 kašike masti
- 500 gr mlinaca
- so, začin, jedna kocka za supu
Uputstvo
- Meso dobro posoliti i ostaviti malo da odstoji u frižideru, najbolje preko noći ali i ne mora. Meso se može peći u komadu a može se iseći na manje parčiće, potpuno je svejedno.
- U pekač staviti mast, složiti meso i naliti čašom vode. Pekač poklopiti i ubaciti u rernu na 220*C da se peče. Ako je potrebno u toku pečenja dodati još malo vode.
- Kada je meso pečeno, pripremiti mlince.
- Sipati oko dva litra vode u lonac, ubaciti jednu kocku supe i staviti da provri.
- U jednu posudu ubaciti, na krupno izdrobljene mlince. Preliti sa kipućom vodom i mešati par trenutaka. Čim su mlinci odmekli, procediti ih.
- Oceđene mlince preliti sa mašću u kojoj se peklo meso, dobro izmešati i poslužiti uz pečenje.
Napomene
Piletinu sa mlincima sam redovno jela u jednom restoranu u mom rodnom gradu i oduševljena sam tim jelom. Međutim, kada sam probala mlince spremljene na ovaj način uz pečenje, od tada jedno od drugog ne razdvajam, preukusno je, probajte.
Poslovica za danas:
-“ Car nad carem, uvek se nađe.“-
Lajkujte nas: