Prženi patlidžan
Sastojci
- 2-3 srednja plava patlidžana
- ulje za prženje
- 3-4 čena belog luka
Uputstvo
- Patlidžan dobro oprati i iseći na kolutove debljine jednog prsta. Ne ljuštiti ga, već iseći sa sve korom.
- Kolutove posoliti i ostavit malo da puste vodu.
- Za prženje je najbolje koristiti tiganj za palačinke. Staviti samo kašiku dve ulja da se zagreje, ređati kolutove patlidžana, oceđene od vode i pržiti sa obe strane. Ne valja pržiti na puno ulja jer patlidžan popije sve dok se isprži pa nije lep za jelo tako pun ulja.
- Pržene kolutove ređati na tanjir, posuti sitno seckanim belim lukom i služiti toplo.
Napomene
Ako do sada niste probali ovako spremljen patlidžan, obavezno probajte. Divan ukus, divan miris i šta više treba.
Poslovica za danas:
-“ Dragom često opraštaj, sebi nikad.“-
Lajkujte nas: