Pesak torta
Sastojci
- 6 kesica pudinga od vanile
- 2 litra mleka
- 500 gr putera ili margarina
- 400 gr šećera u prahu
- 300 gr plazme mlevene
- 300 gr kokosa
- 300 gr čokolade za kuvanje
Uputstvo
- Skuvati puding sa mlekom i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti puter sa šećerom pa sastaviti sa ohlađenim pudingom i dobro umutiti mikserom. Smesu podeliti na tri dela.
- U prvi deo dodati mlevenu plazmu, izmešati i rastanjiti na plato u veličini klasične pravougaone torte.
- U drugi deo dodati kokos, izmešati pa rastanjiti preko prvog dela.
- U treći deo dodati otopljenu čokoladu, izmešati i rastanjiti preko prva dva dela i torta je gotova.
- Tortu celu premazati umućenim šlagom ili glazurom od čokolade.
Napomene
Jedan stari i odličan recept sa tačnim merama da torta ne bude previše tvrda ili previše mekana. A o ukusu ne treba uopšte raspravljati, takav spoj od tri vrste ukusa je nešto neponovljivo. Ako do sada niste probali ovu tortu ili ako ste je pravili odavno, sada je pravo vreme i da je probate i da se podsetite kakvog je ukusa.
Poslovica za danas:
-“ Običan život je jači od mudrih knjiga.“-
Lajkujte nas: