Krompir salata
Uputstvo
- Meru odredite sami prema tome za koliko osoba spremate.
- Krompir obarite ceo u ljusci. Kada je krompir kuvan, ostaviti da se ohladi malo da bi mogli da ga oljuštite.
- Krompir oljuštite i isecite na kolutove. Crni luk takođe iseckajte na tanka rebarca ili sitnije ako više volite. Iseckan luk dodati u krompir.
- Sada dobro posolite, dodajte biber, šećer, ulje, sirće i malo vode i sve dobro izmešajte.
- Začinite sve po ukusu pa ostavite da malo odstoji i da se začini sjedine. Kasnije probajte još jednom pa ako je potrebno dodajte još nešto od začina. Ovu salatu je najbolje praviti dan ranije.
Napomene
Ako za ručak planirate ribu onda obavezno napravite i krompir salatu, jer jedno bez drugog ne ide kad je naša kuhinja u pitanju. Kod Nemaca je malo drugačije, oni krompir salatu koriste uz roštilj, kobasice itd. Jedno je sigurno, ova salata ide uz sve, pa ako je volite a vi izvolite…u kuhinju.
Poslovica za danas:
-“ Ko pobedi strah, taj je i tigru opasan protivnik.“-
Lajkujte nas: