Crvene barene paprike
Sastojci
- 10 kg crvene paprike
- 3 litra vode
- 250 ml ulja
- 200 gr šećera kristal
- 4 kašike soli
- 100 ml esencije
- biber u zrnu, lorber
Uputstvo
- Paprike oprati, osušiti i očistiti od peteljki i semena.
- U lonac staviti vodu, ulje, šećer, sol, esenciju, biber i lorber da vri non stop. U smesu ubacivati po 4-5 paprika, i posle 5-6 sekundi ih odmah, rešetkastom kašikom vaditi. Paprike ubacivati u drugi, suv lonac i poklopiti. Isto uraditi sa svim paprikama.
- Kada potrošite sve paprike, ostavite da se ohladi i smesa i paprike.
- U ohlađenu smesu dodati kašičicu salicina i promešati.
- U tegle pakovati ohlađene paprike, naliti ohlađenom smesom i zatvarati tegle zatvaračem ili celofanom.
Napomene
Ovako spremljene paprike su idealne za zimnicu, ostaju cele zime čvrste i vruskave a spremljene po ovom receptu, ukus im je taman kako treba. U slučaju da vam ostane skuvanog rastvora, dokupite još paprika. Napunite špajz i ne bojte se zime.
Poslovica za danas:
-“ Svaka muka za vremena, a sramota zavijeka.“-
Lajkujte nas: