Torta sa malinama
Sastojci
- 1 pakovanje gotovih kora za tortu
- 500 gr malina može i više
- 500 ml mleka
- 10 kašika brašna mekog
- 10 kašika šećera kristal
- 250 gr putera ili margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 1 kesica vanile
Uputstvo
- Skuvati cicvaru od mleka, šećera i brašna i staviti da se ohladi.
- Posebno umutiti puter i prah šećer.
- U umućen puter dodavati kašiku po kašiku ohlađenog fila i umutiti kremasto. Na kraju dodati vanilu.
- Na svaku koru staviti po malo fila, preko fila poređati maline, prekriti korom pa ponoviti postupak. Tortu završiti umućenim šlagom i ukrasiti po želji.
Napomene
Jedna jednostavna poslastica za preiod kada ima svežih malina. Za ovu tortu ne morate imati povod, možete je jednostavno napraviti za jedan običan letnji, nedeljni ručak.
Poslovica za danas:
-“ Ko leti hladuje, zimi gladuje.“-
Lajkujte nas: