Spanać
Sastojci
- 1 kg svežeg neočišćenog spanaća
- 3-4 čena belog luka sitno iseckanog
- 1 kašičica soli
- 2 kašike brašna mekog
- mleka po potrebi
- 50 ml ulja
Uputstvo
- Očistiti spanać od peteljki (koriste se samo listovi od spanaća) i oprati
- U lonac sipati vodu, malo posoliti i staviti da provri.
- U vrelu vodu ubaciti liske spanaća i bariti nekoliko minuta. Obaren spanać procediti i ispasirati.
- U šerpu staviti ulje da se ugreje, skloniti sa ringle pa ubaciti beli luk i brašno i izmešati.
- Vratiti na ringlu par sekundi da se vrlo malo proprži pa odmah izručiti ispasirani spanać, naliti sa malo mleka i posoliti. Sve promešati i pustiti da provri, ako je previše gusto dodati još malo mleka. Pustiti da prokrčka par sekundi i skloniti sa ringle.
- Spanać je gotov a možete ga poslužiti sa jajetom isprženim na oko.
Napomene
Spanać je najlepši kada ga ovako na gusto spremite, beli luk mu doda vrlo lepu aromu a u kombinaciji sa prženim jajetom, ukus je neponovljiv. Da ne pominjem vitamine i minerale koje unosite konzumiranjem ovog divnog zeleniša. Spremite spanać za ručak i uradite nešto dobro za sebe i svoju porodicu.
Poslovica za danas:
-“ Čini dobro ne kaj se, čini zlo nadaj se.“-
Lajkujte nas: