Čoko-moko torta
Sastojci
- 1 pakovanje gotovih tamnih kora za tortu
- 4 čaše kisele pavlake
- 500 gr putera ili margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 350 gr mlevene plazme
- 500 gr šlaga u prahu
- 600-700 ml mleka
Uputstvo
- Umutiti puter sa šećerom, dodati pavlaku i plazmu pa sve zajedno umutiti.
- Posebno umutiti šlag sa mlekom. Postepeno dodajite mleko i mutite, vodite računa da šlag ne bude suviše redak. Ako nije potrebno, nemojte upotrebiti svo mleko.
- Stavite prvu koru na tacnu za torte pa nafilovati filom, preko fila premazati tanak sloj šlaga. Preko staviti drugu koru pa ponoviti postupak i sa trećom i četvrtom korom.
- Ako vam ostane fila, premažite preko poslednje korice a celu tortu premažite šlagom.
- Kore nemojte natapati čokoladnim mlekom jer su kopovne. Tortu kad nafilujete ostavite da prenoći i sutradan će biti mekana i sočna taman koliko treba.
Napomene
Evo jedne jako ukusne i sočne torte a napravi se za tili-čas. Za ovu tortu možete i sami da ispečete kore ali zaista nema potrebe da se mučite jer su ove gotove kore extra a za domaćice-početnice idealna prilika da se dokažu.
Poslovica za danas:
-“ Dok dete ne padne, ne može naučiti da hoda.“-
Lajkujte nas:
1 reagovanje na Čoko-moko torta