Čupavci od kokosa
Sastojci
Kora:
- 2 cela jajeta
- 250 gr šećera kristal
- 2 šoljice ulja
- 2 šoljice mleka
- 300 gr brašna mekog
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 200 gr putera ili margarina
- 3 šoljice mleka
- 300 gr šečera kristal
- 4 kašike kakaa
Ostalo:
- 200 gr kokosa
Uputstvo
- Umutiti testo za koru od navedenih sastojaka. Smesu izručiti u veliki pleh od sporeta i ispeći. Ohlađenu koru iseći na kockice 2×2 cm.
Fil:
- U šerpicu staviti sve sastojke za fil i pustiti da provri uz mešanje. Čim provri, fil je gotov.
- Isečenu koru na kocke potapati u vruć fil, viljuškom vaditi i odmah uvaljati u kokos sa svih strana i slagati na tacnu za kolače.
Napomene
Kada sam probala ove čupavce kod moje komšinice, svoj recept sam odmah bacila i od tada ih uvek pravim po ovom receptu. Neverovatno mekani i ukusni a što je najvažnije, i sutradan ostanu neverovatno mekani. Tajna je u tome što u fil ne ide čokolada koja, kada se ohladi, potpuno stegne kolač pa samim tim kolač postaje tvrd i skoreo. Uverićete se i sami da sam bila iskrena.
Poslovica za danas:
-“ Kada hoćeš da slažeš, prvo proveri svoje pamćenje.“-
Lajkujte nas: