Slatke kiflice sa džemom
Sastojci
Testo:
- 2 cela jajeta
- 500 ml mleka mlakog
- 300 ml ulja
- 1 kockica svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- 3 velike kašike šećera kristal
- 1100-1200 gr brašna mekog
Za premazivanje:
- 250 gr putera
- 1 celo jaje
- 100 gr prah šećera za posipanje
Uputstvo
- Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo podeliti na tri dela i svaki deo premesiti. Pokriti krpom i ostaviti da naraste.
- Kada naraste, jufku rasklagijati u krug i svaki krug nožem iseći na 16 delova. Na svaki deo staviti po kašičicu džema i umotavati kifle.
- Slatke kiflice je najbolje na ovaj način umotavati, da džem ne bi iscureo prilikom pečenja.
- Kifle složiti u pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i preko kifli narendati ceo puter ( puter ili margarin mozete i da iseckate na sitne komade i stavljate preko kiflica, ne mora preko svake).
- Ubaciti u rernu, prethodno ugrejanu na 200*C i peći oko 20 minuta.
- Ispečene kifle pokriti krpom da odstoje 10 minuta a onda ih jos tople uvaljati u prah šećer ili ih samo posuti odozgo.
Napomene
Ovo su prave pamuk kifle, mekane, ukusne i lake za pravljenje. Sasvim sigurno su mekane i isto tako ukusne i sutradan, samo je potrebno prekriti ih folijom ili ubaciti u kesu da se ne osuše. Vredne su svake muke, ako se mukom uopšte može nazvati spremanje hrane. Krenite na posao.
Poslovica za danas:
-„Oni koji žele nešto naučiti nikad nisu bez posla.“-
Lajkujte nas: