Kiflice sa sirom
Sastojci
- 500 ml mleka
- 250 ml ulja
- 2 cela jajeta
- 1 kockica kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1100-1200 gr brašna mekog
Za premazivanje:
- 250 gr putera ili margarina
- 50 gr susama
Uputstvo
- Zamesiti testo od mleka, jaja, ulja, kvasca, šećera, soli i brašna.
- Testo odmah podeliti na 8 jufki, svaku jos malo premesiti, pokriti krpom i ostaviti da narastu.
- Sada svaku jufku rasklagijati u krug i krug iseći na osam delova. Na svaki deo staviti po parče fete ili kačkavalja i umotavati kiflice.
- Kiflice poređati u pleh, premazati umućenim jajetom, posuti susamom, preko kiflica narendati ceo puter i odmah ubaciti u rernu na 200*C oko 15-20 minuta.
- Pečene kiflice pokriti krpom i ostaviti ih desetak minuta da se "istište". Vaditi iz pleha na tanjir i poslužiti dok su vruće.
Napomene
Garantujem da su ovo najmekše kiflice koje ste u životu probali a pri tom se za čas naprave. Recept za ove kiflice sam dobila pre otprilike tridesetak godina i nema šanse da ga zamenim nekim drugim, novijim, a probala sam ih dosta. Ipak su stari recepti neprikosnoveni.
Poslovica za danas:
-„Hrabrima sreća dodaje ruku“-
Lajkujte nas: