Carski omlet ili Keiserschmarrn
Sastojci
- 4 cela jajeta
- 220 ml mleka
- 150 gr brašna mekog
- 1 prstohvat soli
- 1 kesica vanile
- 3 kašike otopljenog putera ili ulja
- 2 kašike prah šećera
Uputstvo
- Umutiti jaja ručno pa dodati šečer, mleko, brašno, so i vanilu. Sve zajedno dobro izmešati da se dobije lepa glatka smesa, malo gušća nego za palačinke.
- U malo veći tiganj staviti puter ili ulje da se zagreje. U zagrejano izručiti celu smesu u tiganj.
- Po omletu posuti malo subog grožđa ko voli i pržiti dok se ne ispeče sa jedne strane.
- Sada varjačom izdrobiti u tiganju ceo omlet na sitnije komade, izmešati i pustiti još malo da se isprži.
- Pržen omlet izručiti na tanjir, posuti prah šećerom i poslužiti uz džem od šljiva.
Napomene
Ovo je zaista nešto što morate probati. Jedan vrlo lep i topao doručak, koji će vaša deca obožavati. Nema ništa lepše, nego kad kuća ujutru zamiriše na hranu. Ne zove se džabe „Carski omlet“.
Poslovica za danas:
-“ Doručkuj kao car, ručaj kao princ a večeraj kao prosjak.“-
Lajkujte nas: