Višnje u kalupu
Sastojci
- 5 jaja celih
- 1, 1/2 čaša šećera ( jedna ipo čaša šećera)
- 2 čaše jogurta
- 1/2 čaše mleka
- 2, 1/2 čaše mekinja za ljudsku ishranu ( možete ih kupiti u skoro svakoj prodavnici) (dve ipo čaše mekinja)
- 2 čaše brašna mekog
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 50 gr prah šećera za posipanje
Uputstvo
- Umutiti smesu za mafine od gore navedenih sastojaka.
- Podmazati pleh za mafine i u svaki otvor sipati do pola ove smese, staviti 3-4 višnje pa dodati jos smese da se pokrije voće.
- Mafine peći na 170*C oko 30 minuta.
- Pečene mafine izvaditi na tacnu za kolače i posuti prah šećerom.
- Možete koristiti bilo koje voće za ovaj kolač, meni lično najlepši je upravo sa višnjama ili sa malinama. Ovaj put sam probala i sa kajsijama, nemam zamerke.
Napomene
Za ovaj divan recept, moram da zahvalim Jeleni. Pravila sam ga nebrojeno puta i retko koji je uspeo da se ohladi. Mirisni, ukusni i mekani, toliko, da za zube nema posla.
Poslovica za danas:
-“ Ako ne možeš gristi, ne pokazuj zube.“-
Lajkujte nas: