Pita od duleka
Sastojci
- 500 gr kora za pitu
- 500 gr duleka očišćenog i narendanog
- 300 gr šećera kristal
- 100 ml ulja
- 1 kesica vanile
- 1 kesica cimeta
- 1/2 čaše kisele vode
Uputstvo
- Pitu ređati u tepsiju dimenzija 20×30 cm.
- Tepsiju prvo podmazati uljem. Kore ređati ravno na pleh, svaku poprskati sa malo kisele vode i sa malo ulja. Na svaku drugu staviti po šaku duleka, šaku šećera, malo vanile i malo cimeta. Završiti sa dve kore, poprskane uljem i vodom ali bez duleka. Zadnju koru premazati uljem i takođe poprskati kiselom vodom.
- Pitu iseći pre pečenja. Peći na 180*C oko 40 minuta.
Napomene
Ovo je takozvana slagana pita, a ako neko više voli rolovanu pitu ili pitu od duleka sa domaćim korama, na mom sajtu naći ćete i te recepte. Pita od duleka je omiljena u mojoj kuhinji, pa samim tim ni recepata za nju ne manjka.
Poslovica za danas:
-“ Ko s’ đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju.“-
Lajkujte nas: